Roladki z pieczarkami i kapustą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Te aromatyczne roladki zaspokoją tęsknotę za treściwym daniem

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki na 4 roladki:
    - Około 40 dag karkówki,
    - 8 liści kapusty białej,
    - 30 dag pieczarek,
    - Sól, pieprz, pieprz czosnkowy ,
    - Olej do smażenia,
    - Koperek, pomidor do dekoracji.

Roladki z pieczarkami i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę dzielimy na 4 części. Każdą część nacieramy przyprawami i odkładamy całość na około 3 godziny do chłodu. Między czasie gotujemy liście kapusty. Gotujemy je w lekko osolonej wodzie do miękkości, a następnie odcedzamy. Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na oleju. Doprawiamy do smaku.
    Płaty karkówki delikatnie rozbijamy. Układamy na nich po 2 liście kapusty i po 2 łyżki pieczarek. Całość zwijamy, tworząc roladkę.
    Tak przygotowane roladki smażymy na oleju z każdej strony do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy