Roladki z pieczarkami i pure z batata i dyni

0 (0 ocen)

  • 60 min

roladki i pure

  • 60 min

Składniki:

  • 4 plastry łopatki
    200 g pieczarek
    200 g papryki
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy staropolski
    2 łyżki oleju
    1/4 szkl wina czerwonego

    na pure
    1 batat ok 400 g
    tyle samo dyni ok 400 g
    sól
    pieprz
    4-5 kawałków pomidora suszonego z oliwą (1 łyżka)

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z pieczarkami i pure z batata i dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić jak na kotlety schabowe.
    Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub drobno posiekać (odłożyć ok 3 szt), drobno pokroić również paprykę (100 g ) i cebulę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przysmażyć pieczarki z cebula, 1 ząbkiem czosnku i papryką, doprawić do smaku i odparować.
    Na plastry mięsa kłaść porcje nadzienia, zwinąć i obwiązać sznureczkiem.
    W rondelku do duszenia rozgrzać łyżkę tłuszczu, przysmażyć dookoła roladki, podlać winem.
    Jeśli zostało coś z nadzienia to dodać do sosu, dodać 100 g papryki i pozostawione pieczarki pokrojone na plasterki oraz 2 ząbki czosnku, podlać pół szkl wody i dusić ok 40 min pod przykryciem na wolnym ogniu.

    Batata obrać, przekroić na mniejsze kawałki, dynię również obrać i pokroić, umyć, zalać wodą , dodać soli i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić , dodać sól, pieprz i pomidory z oliwą. Zmiksować przy pomocy blendera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować