Roladki to pyszna i kolorowa kompozycja smaków . Szybka przekąska na każdą imprezkę , można je skomponować wg. własnych gustów smakowych u mnie dziś z tuńczykiem
Składniki:
1 tortilla
1 łyżka majonezu
3 szt. oliwek czarnych
2 szt. ogórka korniszonego
1/2 małej czerwonej papryki
1/2 cebuli czerwonej
pietruszka zielona
1puszka tuńczyka
sól ,pieprz
Roladki z tortilli z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka odcedzić z zalewy,zmiksować razem z majonezem i oliwkami. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Dodać do pasty, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekana natkę, posmarować tortillę. Zwinąć w ciasny rulon. Pozostawiony na końcu fragment zmoczyć wodą ( lepiej się zlepią brzegi). Owinąć folia spożywczą i wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Z końców rolady odkroić po 1 cm i pokroić ją ostrym nożem w skośne 1,5-2cm kawałki.
Komentarze