Roladki ze szparagami marynowanymi - z sera i szynki

4.5 (177 ocen)

  • 10 min

Roladki te to idealna przekąska, która nadaje się nie tylko na mniejsze, czy większe imprezy. Są szybkie w przygotowaniu, ładnie wyglądają i co najważniejsze - świetnie smakują.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 słoiczek szparagów marynowanych
    plastry sera
    plastry szynki
    Dodatkowo:
    szczypiorek do związywania
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki Szynki

Roladki ze szparagami marynowanymi - z sera i szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi należy odcedzić z zalewy.
  • image-092rtvl 2. Następnie na blacie ułożyć plaster sera, a na nim szynkę lub szynkę, ser i na brzegu dowolnej kombinacji - jednego szparaga.
  • image-0wmgt06 3. Całość zwinąć w roladę.
  • image-0gh2cv7 4. Każdą roladkę związać szczypiorkiem.

  • image-0hlqtmu 5. Podawać w wersji solo lub z ulubionym sosem.

Porady

Roladki świetnie smakują w wersji solo, ale pasują też do lekkiego sosu na bazie jogurtu - bądź majonezu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szparagi Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować