Roladki ze szpinakowo-warzywnym naleśnikiem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min

Pyszne i kolorowe danie, sprawdzi się jako wiosenny obiad.

  • 45 min

Składniki:

  • Naleśniki szpinakowe:
    -2 łyżki rozmrożonego szpinaku
    -1/2 szkl. mleka
    -1/2 szkl. wody
    -1 jajka
    -1/2 szkl. mąki
    -szczypta soli

    Mięso mielone:
    -50 dag mięsa mielonego wieprzowego
    -2 jajka
    -4-5 łyżek bułki tartej
    -przyprawy-sól,pieprz, przyprawa do mięsa mielonego,czosnek granulowany, szczypta ostrek papryki

    Farsz:
    -opakowanie warzyw na patelnie z przyprawą orientalną
    -olej do smażenia

    Panierka:
    -2 łyżki sezamu
    -1 łyżka bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Naleśniki

Roladki ze szpinakowo-warzywnym naleśnikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki: w misce mieszamy wszystkie składniki na naleśniki. Smażymy 3 duże naleśniki.
  • 2. Farsz: warzywa smażymy na niewielkiej ilości oleju ok. 10min,przyprawiamy.
  • 3. Mięso mielonego przekładamy do miski dodajemy resztę składników,przyprawiamy i wyrabiamy dokładnie.
  • 4. Na każdym naleśniki układamy 1/3 części warzyw i zwijamy jak krokieta, tak postępujemy z resztą naleśników. Mięso mielone dzielimy na
    3 części, z każdej formuje prostokąt układamy naleśniki i zwijamy roladki.
    Roladki panierujemy w bułce tartej i sezamie. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
  • 5. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika 170 stopni na ok. 25 min.
    Podajemy na gorącego z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sezam Szpinak Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować