Roladki ze schabu

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Świetnie pasują do kluseczek śląskich lub ryżu.Znakomite na obiad !

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki :

    4 plastry schabu bez kości
    pieprz,
    sól,
    czerwona słodka papryka,
    4-5 plasterków boczku surowego wędzonego,
    1/2 czerwonej papryki,
    3-4 szt ogórków kiszonych,
    1 cebula,
    olej do smażenia,
    musztarda
    1 szklanka bulionu
    1 łyżka śmietany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Paprykę i ogórki pokrój w słupki. Mięso opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Za pomocą tłuczka delikatnie rozbij mięso. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Z jednej strony mięso posmaruj musztardą i połóż plasterek boczku. Ułóż paprykę, cebulę i ogórki. Zwiń roladki i zepnij za pomocą wykałaczki. Mięso smaż na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Roladki przełóż do naczynia i zalej bulionem. Wstaw do piekarnika na 15 minut w temperaturze 200 stopni. Dodaj na koniec smietanę i dopraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować