Roladki ze schabu ze szpinakiem i fetą

4.47 (196 ocen)

  • 1 godz. 5 min

1 kg schabusól, pieprz, płatki chilli300 g mrożonego szpinaku2 łyżki oleju3 ząbki czosnkuser typu fetasól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 1 kg schabu
    sól, pieprz, płatki chilli
    300 g mrożonego szpinaku
    2 łyżki oleju
    3 ząbki czosnku
    ser typu feta
    sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

4.47 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki ze schabu ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozkroić na płaski płat (albo poprosić o taki w sklepie), który rozbić lekko tłuczkiem - powinien być troszkę grubszy niż na kotlety.
    Szpinak rozmrozić - wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem, dodać przeciśnięte przez praski czosnku i smażyć przez kilka minut.
    Farsz zostawić do ostudzenia.
    Oprószyć mięso z dwóch stron solą, pieprzem i płatkami chilli.
    Płat schabu wysmarować szpinakiem, na to rozkruszyć trochę sera fety i ciasno zawijać w roladkę - końcówki mięsa spiąć wykałaczkami aby się rulon nie rozpadł, można też powbijać wykałaczki przez środek.
    Piec przez godzinę w temp. 180 st.C. w naczyniu żaroodpornym.
    Roladki ze schabu ze szpinakiem doskonale smakują na ciepło, ale też na zimno w formie wędliny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować