Roladki ze schabu ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab rozkroić na płaski płat (albo poprosić o taki w sklepie), który rozbić lekko tłuczkiem - powinien być troszkę grubszy niż na kotlety.
Szpinak rozmrozić - wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem, dodać przeciśnięte przez praski czosnku i smażyć przez kilka minut.
Farsz zostawić do ostudzenia.
Oprószyć mięso z dwóch stron solą, pieprzem i płatkami chilli.
Płat schabu wysmarować szpinakiem, na to rozkruszyć trochę sera fety i ciasno zawijać w roladkę - końcówki mięsa spiąć wykałaczkami aby się rulon nie rozpadł, można też powbijać wykałaczki przez środek.
Piec przez godzinę w temp. 180 st.C. w naczyniu żaroodpornym.
Roladki ze schabu ze szpinakiem doskonale smakują na ciepło, ale też na zimno w formie wędliny.
Komentarze