Roladki z serem i ziemniakami a`la ruskie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zamiast lepienia pierogów, wolę przygotować szybsze rozwiązanie.Nadzienie owijam w naleśnik i smażę na rozgrzanym oleju. Podaję z zestawem sosów.

  • 40 min

Składniki:

  • Na ok. 16 dużych naleśników
    Ciasto:
    3, 1/2 szklanki mąki pszennej
    2-3 jajka
    ok. 1 litra mleka (lub mleko z wodą 2:1)
    szczypta soli
    olej rzepakowy do smażenia

    Nadzienie:
    500 g ziemniaków
    250 g miękkiego twarogu
    1 duża cebula
    sól, pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki z serem i ziemniakami a`la ruskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Usmażyć naleśniki według podanego przepisu. Przygotować nadzienie. Ziemniaki umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i przecisnąć przez maszynkę do mięsa razem z serem. Cebulę obrać, umyć i poszatkować. Podsmażyć na oleju. W miseczce dokładnie wymieszać ziemniaki z twarogiem dodać podsmażoną cebulkę. Całość doprawić. Na każdy naleśnik nałożyć około 2 łyżek nadzienia. Naleśniki zwijać w roladki, zwijając brzegi do środka. Gotowe roladki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Olej Pieprz Sól Twaróg Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować