Uwielbiam dania które "robią" się same.Nie trzeba poświęcać zbyt dużo czasu na przygotowanie.Zawsze masz pewność że obiad będzie smakował wszystkim domownikom.
Rolady z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Przygotowanie rolady : Mięso umyj i za pomocą tłuczka rozbij. Każdy plaster posmaruj musztardą i oprósz pieprzem. Mięso mielone wrzuć do miski, dodaj pokrojonego ogórka, paprykę i cebulę. Dopraw solą i pieprzem. Farsz ułóż na plastrze mięsa. Zawiń i zepnij za pomocą wykałaczki lub obwiąż sznurkiem spożywczym. Na patelni rozgrzej olej i smaż rolady z każdej strony. Gdy już zbrązowieją zalej bulionem i duś pod przykryciem do miękkości. Dodaj śmietanę i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Komentarze