Rosół z kaczych skrzydeł

5 (178 ocen)

Rozgrzewający, esencjonalny rosół z kaczki, idealny nie tylko na niedzielny obiad

Składniki:

  • 60 dag skrzydeł z kaczki
    2,5 litra wody
    5 sztuk ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    10 ziaren czarnego pieprzu
    sól
    2 pietruszki
    2 marchewki
    kawałek bulwy selera
    cebula
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół z kaczych skrzydeł - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydła oczyścić z resztek piór, opłukać , włożyć do rondla i zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia (nie trzeba szumować). Dodać przyprawy i lekko posolić. Gotować częściowo przykryty na bardzo małym ogniu, tak, żeby rosół tylko „mrugał”.
    Włoszczyznę i cebulę obrać, umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze części. Obrumienić na suchej patelni i dodać do rosołu po około 1,5 godzinie gotowania. Gotować do całkowitej miękkości mięsa i warzyw. Dosolić do smaku.
    Podawać z makaronem „nitki”, posypany posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować