Rosół Galijski

0 (0 ocen)

polecam..

Składniki:

  • · wody 2 L
    · kury 50 dag
    · pietruszka
    · selera
    · kapusty włoskiej 10 dag
    · marchwi 2 szt
    · natka pietruszki
    · sól
    · pieprz

Rosół galijski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurę umyć, zalać zimną wodą, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Pietruszkę i seler umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę razem z kapustą, dodać do rosołu pod koniec gotowania i ugotować do miękkości. Mięso wyjąć, pokrajać w paseczki. Marchew umyć, obrać, opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem wina, ugotować, pokrajać w paseczki, połączyć z rosołem, mięsem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy