Rosolnik wg Nelya

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Kiedyś jedliśmy rosolnik w innej wersji. Jednak ten jest o niebo lepszy. Nelya pokazała nam jak u niej gotuje się, tą charakterystyczną dla kuchni rosyjskiej, zupę po ukraińsku.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 500 g łopatki wieprzowej
    300 g pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    2 średniej wielkości ziemniaki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1 liść laurowy
    2 ziarna ziela angielskiego
    300 g kiszonych ogórków
    50 g kaszy orkiszowej
    400 g białej fasolki z puszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosolnik wg nelya - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki, paprykę pokrojoną w paski, starte na dużych oczkach jarzyny, ziemniaki pokrojone w kostkę. Chwilę razem dusimy, zalewamy wodą (2 cm powyżej poziomu mięsa i warzyw), dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę. Gotujemy 30-35 min, dodajemy starte na dużych oczkach ogórki, kaszę i gotujemy do jej miękkości. Kilka minut przed dodajemy osączoną z zalewy fasolę. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować