Różyczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Posypane cukrem pudrem wyglądają jeszcze bardziej apetycznie.

Składniki:

  • 20 dag masła
    po 22 dag mąki krupczatki i pszennej
    3/4 szkl. cukru pudru
    3 żółtka
    szczypta soli

Różyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Wkładamy na 30 minut do
    lodówki. Następnie rozwałkowujemy, aż powstanie cienki placek. Szklanką wykrawamy kółka.
  • 2. Trzy kółka układamy obok siebie tak, aby lekko na siebie zachodziły. Zwijamy
    w luźny rulon i przekrawamy wszerz na pół. Otrzymujemy dwa kwiatki. Rozchylamy płatki. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 200 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy