Różyczki z ciasta francuskiego i szynki szwarcwaldzkiej

4.5 (147 ocen)

sposób na szybką przekąskę. Co tu więcej pisać, zobaczcie sami!

Składniki:

  • około 10 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
    natka pietruszki
    10 dag sera żółtego
    rolka ciasta francuskiego
    jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Szynki Przekąski

Różyczki z ciasta francuskiego i szynki szwarcwaldzkiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-00gknpk 1. Ja kupiłam gotowe ciasto francuskie, ale można samemu przygotować. Rozwijamy rolkę ciasta francuskiego, lekko wałkujemy i przecinamy na pół wzdłuż krótszego boku, żeby nasze różyczki nie były zbyt grube (pamiętajcie aby posypać podłoże, na którym przygotowujecie różyczki mąką, bo przyklei się i będzie problem). Na całą powierzchnię ciasta francuskiego kładziemy obok siebie szynkę, posypujemy startym serem i pokrojoną natką pietruszki. Zwijamy, a następnie kroimy na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Kładziemy na patelni, smarujemy jajkiem z góry.
  • 2. W ten sam sposób przygotowujemy drugi kawałek ciasta francuskiego. Następnie wstawiamy do nagrzanego na 150 stopni piekarnika i pieczemy około 40 min.

Porady

Nie kładźcie różyczek zbyt blisko siebie na patelni, ponieważ podczas pieczenia zaczynają się łączyć i będzie to wyglądać mało efektownie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mięso Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować