Doskonałe, rozgrzewające danie na zimny, ponury dzień. Poprawi humor każdemu:)
60 min
Składniki:
30 dag mięsa wołowego lub wieprzowego, 30 dag pieczarek, 1 duża cebula, 3 średnie papryki (mogą być kolorowe), 1 lub 2 opakowania zupy ogonowej, zależnie od ilości zupy, duża łyżka przecieru pomidorowego, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do gulaszu, słodka i ostra papryka, wegeta, olej do podsmażenia warzyw i mięsa.
Rozgrzewająca zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso, paprykę, cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy bądź dusimy, każdy produkt oddzielnie, aż do miękkości. Następnie wrzucamy do garnka z wodą i przyprawami podsmażone mięso i gotujemy, aż będzie zupelnie miękkie. Dorzucamy pozostałe składniki, doprawiamy i chwilę gotujemy. W niewielkim naczyniu rozrabiamy 1 lub 2 zupy ogonowe wg przepisu i wlewamy do gotującego się wywaru. Zupa gotowa
Porady
Można dodać świeży koperek i pietruszkę do uzyskania lepszego smaku.
Komentarze