Rozgrzewająca zupa z porem i makaronem

4.5 (159 ocen)

  • 40 min

Zupa idealnie nadaje się na rozgrzanie organizmu. Kiedy przemarzniemy lub zacznie łapać nas przeziębienie wtedy sięgamy po ten przepis.

  • 40 min

Składniki:

  • 200 g ulubionego makaronu (u nas świderki)
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 mały seler
    2 duże białe części pora
    3 cm świeżego imbiru
    1 łyżeczka masła klarowanego
    1,2 l bulionu warzywnego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rozgrzewająca zupa z porem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy.

    Warzywa obieramy i myjemy.

    Marchew kroimy w półplasterki.

    Seler i pietruszkę kroimy w kostkę.

    Imbir kroimy w słupki.

    Por kroimy w piórka.

    W garnku rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy warzywa i podsmażamy przez kilka minut. Następnie zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy z ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.45 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Zupa brukwiowa

To może cię zainteresować