Rożki z marmoladą różaną

4.5 (143 ocen)

  • 45 min

Kruche rożki z pyszną marmoladą są idelanym dodatkiem do kawy:)

  • 45 min

Składniki:

  • 2 jajka
    3 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    1 kostka margaryny
    marmolada różana
    1 jajko do posmarowania rożków

Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Marmolady

Rożki z marmoladą różaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przesiewamy mąkę. Następnie dodajemy jajka, cukier, margarynę, zagniatamy szybko kruche ciasto. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i wkłądamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na wysypanej mąką stolnicy, a następnie ciasto kroimy na równe kwadraty. Na każdym kwadracie ciasta nakładamy łyżeczkę marmolady. Ciasto składamy po przekątnej i dokładnie zlepiamy brzegi. Gotowe rożki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch rożków smarujemy roztrzepanym jajkiem. Blachę z rożkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy 20-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować