Panna cotta z truskawkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obierz granat i oddziel od ziarenek wszystkie białe błonki. Truskawki umyj, poobrywaj szypułki i poprzecinaj na połówki.
2.Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku, zmiksuj ze śmietaną i cukrem. Wstaw na chwilę do lodówki, a gdy masa trochę stężeje, wyłóż ją do pucharków, wyrównaj i ponownie wstaw do lodówki, do zupełnego stężenia masy.
3.Galaretkę rozpuść w 1 i 1/4 szklanki wrzątku.
4.Na stężonej masie poukładaj truskawki i zasyp je ziarenkami granatu. Całość zalej galaretką i wstaw do lodówki do stężenia.
Porady
Desery można wykonać z każdymi sezonowymi owocami, podawać z bitą śmietaną lub czekoladą :)
Komentarze