Rozmarynowo estragonowy schabowy w cebulowej zalewie z mleka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

gotuje od niedawna z ograniczonych funduszy z racji tego że rozpoczełam studia ...babcia mnie wciągnęła w gotowanie. TGram o przepis miesiąca:)Ten schabowy jest wyjątkowy bez wzgledu na jakość mięsa to ten ZAWSZE JEST KRUCHUTKI MIĘCIUTKI SOCZYSTY I BAARDZO DELIKATNY BO LEŻY w zalewie aż...2 dni:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 5 plastrów schabu

    2 łyżki mąki pszennej tortowej

    1 szklanka oleju z pestek winogron

    2 jajka kurze

    bułka tarta 150 g

    sól

    pieprz młotkowany świeży

    gałązka rozmarynu

    gałązka estragonu

    1 l mleka

    cebula 500g

    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rozmarynowo estragonowy schabowy w cebulowej zalewie z mleka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1v735hr 1. Schab umyć, rozbić lekko tłuczkiem. W makutrze wrzucić obraną pokrojoną w plastry cebule i obrany pokrojony w plastry czosnek oraz estragon i rozmaryn. Włożyć do niego schab. Trzymać w zalewie 2 doby. Wyjąć, osuszyć delikatnie, posypać mąką, posolić oprószyć pieprzem, zanurzyć w jajku i bulce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z buraczkami i ziemniaczanym puree.





    Polecam, schabowy jest rewelacyjny, kruchy delikatny aromatyczny, REWELACJA!!!



    Zuzia Lal

Porady

każdy schab jest inny...jeden wychodzi mięciutki a drugi podeszwa tak zwana. Tym sposobem ZAWSZE wychodzi kruchutki mięciutki soczysty i baaardzo aromatyczny

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować