1.BISZKOPT pieczemy z podanych składników lub wg własnego przepisu. Blaszka o wymiarach 36 x 25cm
Różowy budyń
Sok wlać do garnka zostawiając jedna szklankę, do rozmieszania w niej 3 budyniów. Sok z garnka zagotować, do wrzącego wlać naszą mieszankę, cały czas mieszając, zagotować tak jak budyń. Nasz różowy budyń wylewamy a ostygnięty biszkopt.Jak już lekko ochłodzi się, ale nie jest całkiem zimny układamy w rzędach jeden obok drugiego delicje czekolada do góry. Ciasto wystudzić.
Masa Śmietanowa
na początku rozpuścić dwie galaretki w jednej szklance wrzącej wody. Poczekać aż galaretka ostygnie i zacznie się delikatnie ścinać. Następnie ubijamy schłodzona śmietanę z cukrem pudrem na sztywno, po czym delikatnym strumieniem wlewamy naszą przygotowaną, zimną galaretkę, pamiętając by cały czas miksować. Na wystudzone ciasto wylewamy bitą śmietanę z galaretką zostawiamy do zastygnięcia. Następnie całość polewamy dwoma galaretkami różowymi , rozpuszczonymi w 1/2 l wrzącej wody. Oczywiście, galaretka ta, ma być zimna i już dobrze ścinająca się, by nie spłynęła z ciasta. Całość odstawiamy w zimne miejsce lub do lodówki. Po kilku godzinach jest gotowe do jedzenia.
Komentarze