Różowa kiszona kapusta

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna i zdrowa surówka, która najbardziej smakuje zimą.

  • 15 min

Składniki:

  • 50 dag kapusty kiszonej z marchewką
    mały por sałatkowy
    1 cebula
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    4 łyżki zakwasu z czerwonych buraków
    2 łyżki oliwy
    cukier, pieprz do smaku

Różowa kiszona kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić, dodać posiekany por i cebulę (część posiekanej cebuli odłożyć do ozdoby), posypać natką, wlać zakwas z buraków i dokładnie wymieszać.
    Wlać oliwę, przyprawić cukrem i pieprzem, wymieszać i posypać po wierzchu resztą posiekanej cebuli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy