Różowe jajka z musem żurawinowym i kawiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo -10min.wyjąć,a do wody dodać koncentrat buraczany.Jajka potłuc,aby skorupka drobno popękała - włożyć z powrotem do wody z koncentratem - pogotować 2min.,odstawić na 15min.Po tym czasie zlać koncentrat z wodą,zalać zimną wodą, ostudzić,obrać ze skorópki i przekroić wzdłuż na połówki,wyłożyć na paterę.
2.Jogurt zmiksować z żurawinowym dżemem(bez owoców!) i chrzanem na puszysty,gładki mus,doprawić solą i pieprzem cayenne i wstawić do lodówki na 20min.Szprycą wyciskać mus na połówki jajek,na każdą połówkę wyłożyć po pół łyżeczki kawioru i posypać startą skórką z cytryny.
SMACZNEGO!!!
Komentarze