Rumiana Ges -niestandardowa

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pewnego dnia okazalo sie ,ze musze upiec ges. Po przeczytaniu przepisow wiedzialam ,ze bede musiala improwizowac .Sliwki byly nie namoczone ,brytfanka za mala-ale ges wyszla pyszna :)

  • 10 min

Składniki:

  • Ges
    majeranek
    4 zabki czosnku
    2- 3 cebule w zaleznosci od wielkosci
    skorka z trzech kwasnych jablk (grubo obrane)
    kilka suszonych sliwek
    garsc suszonej zurawiny
    sol
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rumiana ges -niestandardowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ges przed pieczeniem 1. Ges myjemy ,dzielimy na czesci. Sol ucieramy z przecisnietym czosnkiem ,pieprzem i majerankiem. Nacieramy ges taka mieszanka . Ges ukladamy w brytfance i pomiedzy wszystkie czesci wkladamy pozostale skladniki,czyli skorki od jablek ,suszone sliwki (jezeli ktos ma czas ,moze sliwki namoczyc-ja tego czasu nie mialam),zurawine,cebule ktora przekrajamy ,kazda na cztery czesci.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. ,okolo 2 -2,5 godziny -w zaleznosci od tego jaka duza ges byla.

Porady

Pomimo tego ,ze ges byla pieczona zaraz po przyprawieniu ,sliwki nie byly namoczone itd. ,ges wyszla pyszna -wiec polecam.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majeranek Suszone śliwki Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie
piers z gesi

To może cię zainteresować