Rumowe bucatini z miodem, orzechami i śliwką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Danie to, czy deser??? Właściwie to nie wiem... Wiem natomiast, że jest lekko rumowe, lekko słodkie, lekko chrupiące i... mocno makaronowe...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron bucatini: 175 gramów
    - orzechy włoskie: 30 gramów
    - śliwki: 4 sztuki
    - masło: 2 łyżki
    - miód: 2 łyżki
    - rum: 2 łyżki

Rumowe bucatini z miodem, orzechami i śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
    Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy miód i chwilę smażymy.Dodajemy rum, orzechy włoskie i pokrojone w plasterki śliwki. Smażymy do momentu rozgotowania się śliwki. Dodajemy makaron, mieszamy dokładnie i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy