Ciasteczka "Rurki"

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kocham Piec i dekorować ciasteczka

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0,50 dag mąki
    0,25 dag margaryny
    5 żółtek
    1 szklanka śmietany

    Masa:
    0,25 dag masła
    0,20 dag cukru pudru
    1 budyń
    0,5 l mleka
    2 cukry waniliowe

    Polewa:
    0,15 dag margaryny
    0,15 dag cukru pudru
    0,03 kakao
    wrząca woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka

Ciasteczka "rurki" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto pociąć w paski i napełniać na foremki do rurek.Piec w temp. 180 przez około 15 do 20 minut. Masło rozetrzeć z c. pudrem na pulchną masę. Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu z c. waniliowym. Gdy budyń przestygnie dodawać po łyżce do masy. Napełnić worek cukierniczy masą i nabijać rurki.margarynę rozetrzeć, dodać cukier oraz kakao. Dodać trochę gorącej wody i podgrzewać na palniku. Udekorować ciastka według własnych upodobań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa budyniowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować