Rurki z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać, dodać cukier waniliowy,cukier, sól, poszatkowane masło
(zimne), proszek do pieczenia, śmietane i zagnieść ciasto.
Wstawić na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto krótko
zagnieść i rozwałkować, podsypójąc mąką na grubość ok2-3 mm.
Z ciasta wyciąć paski o szerokości 2 cm. Metalowe formy na rurki posmarować masłem i ciasto nawinąć na foremki, ale tak by ciasto nachodziło na siebie. Rurki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 200c 15-20 min. Aż ciasto się przyrumieni. Nadzienie:Budyń robimy tak jak pisze na opakowaniu
jak ostygnie dodajemy margaryne i mikserujemy.
Jak rurki ostygna nadziewamy.
Komentarze