RURKI Z KREMEM

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

trochę pracochłonne ale warto je zrobić --dla podniebienia :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA CIASTO:
    1/2 kg. mąki
    25 dag margaryny lub masła
    1/2l śmietany
    foremki na rurki
    szczypta soli
    1 opakowanie kremu do "karpatki"


Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • RURKI 1. Mąkę siekamy z margaryną lub masłem, dodajemy szczyptę soli i śmietanę, siekając połączyć składniki. Następnie zagnieść ciasto.Po wyrobieniu wałkujemy na grubość ciasta pierogowego, po czym kroimy w paseczki o szerokości 2-3 cm.Formę (rurkę) smarujemy olejem nawijamy ciasto na rureczkę, można umoczyć w białku a następnie udekorować cukrem lub makiem.Pieczemy na złoty kolor. Gorące ściągamy z foremki.Studzimy.Szpryca napełniamy rurkę dowolnym kremem.
    Ja robię krem do karpatki lub piankę z mleka skondensowanego i galaretki

Porady

Rurki można zrobić i puste zamrozić,kiedy mamy ochotę nadziać świeżym kremem i gotowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy