Rurki z kremem budyniowym

4.5 (159 ocen)

  • 60 min

Przepyszne kruche ciasteczka nadziane puszystym i lekkim kremem, są kruche nawet przez kilka dni ;)

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0,50 dag mąki
    0,25 dag margaryny
    2 żółtka
    1szklanka śmietany

    Masa:
    0,25 dag masła
    0,20 dag cukru pudru
    1 budyń śmietankowy
    0,5 l mleka
    2 cukry waniliowe
    2 żółtka

Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Rurki z kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wysiekać z tłuszczem, dodać żółtka śmietanę, zarobić ciasto siekając i schłodzić.Ciasto rozwałkować wycinać paseczki i nawlekać rurki.
    Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu, wsypać do mleka cukry waniliowe.W osobnym kubeczku wsypać proszek (budyń)mleko i żółtka i wlać na gotujące się mleko.
  • 2. Masło utrzeć dodać cukier puder i utrzeć do białości. Dodawać po 1 łyżce ugotowanego i wystudzonego budyniu. Upieczone rurki nadziewać kremem .Można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować