RURKI z KREMEM KOKOSOWYM

4.5 (178 ocen)

Delikatne i chrupiące rurki na bazie kremu budyniowego, zaspokoją każdą ochotę na ” coś „słodkiego

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1,5 szkl. mleka
    1/2 szk. cukru
    1 cukier migdałowy
    1 budyń śmietankowy
    20 dag wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery Rurki

Rurki z kremem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-11edojk 1. Ciasto pokroić na długie paski 3 cm szerokie. Nawijać na posmarowane formy rurek tak aby jedno zachodziło na drugie. Piec ok 15-20 min w 200stopniach C. ( do złotego koloru.)
  • 2. Mleko i cukry chwilę pogotować- do lekkiego zgęstnienia. Następnie w niewielkiej ilości mleka rozpuścić budyń , wlać, do powstałej masy, zagotować. Wsypać wiórki, wymieszać.

    Ostudzić. Przełożyć do szprycy i nadziewać rurki.
  • 3. http://magda79.blog.onet.pl/2016/02/15/rurki-z-kremem-kokosowym/
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować