Rurki z pianką truskawkowo-poziomkową

4.49 (174 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Rurki z ciasta francuskiego wypełnione lekką, słodką pianką truskawkowo-poziomkową. Są wspaniałym deserem na upalne dni i nie tylko...Same truskawki też wystarczą;-)

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • - arkusz gotowego ciasta francuskiego: 1 sztuka
    - truskawki świeże: 6 sztuk
    - poziomki 8-10 sztuk
    -galaretka truskawkowa lub poziomkowa: 1 opakowanie
    -wrząca woda: 300 ml
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Rurki Galaretki

Rurki z pianką truskawkowo-poziomkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuścić we wrzącej wodzie, odstawić w chłodne miejsce na 20 minut. Wstawić do lodówki na 60 minut.
  • nazrwyaj poziomek lub kup w warzywniaku 2. Truskawki i poziomki umyć pod bieżącą wodą. Usunąć szypułki. Osuszyć.
  • rurki z ciasta francuskiego 3. Arkusz ciasta francuskiego pokroić wzdłuż na 1cm paski. Owinąć nimi metalowe rurki (jak na zdjęciu obok).
  • 4. Rurki piec w pozycji poziomej, na dolnej szynie piekarnika nagrzanego do 200 stopni C, przez 12-14 minut ( do momentu uzyskania złotego koloru). Rurki wyjąć, wystudzić.
  • 5. Gdy galaretka stężeje, przełożyć ją do blendera wraz z owocami, zmiksować na puszystą piankę. Owoce najlepiej dodawać stopniowo, aby regulować gęstość pianki (nie może być zbyt rzadka).
  • rurki owocowa rozkosz 6. Rurki napełnić pianką truskawkowo-owocową. Podawać w ciągu godziny od przygotowania, wówczas są najlepsze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Owoce Poziomki Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować