rurki z pieczarkami i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Gotowanie jest dla mnie źródłem odprężenia. Cieszę się gdy mojedania smakują domownikom.

  • 40 min

Składniki:

  • Opakowanie makaronu canneloni
    50 dag mięsa mielonego
    puszka tuńczyka w oleju
    30 dag pieczarek
    cebula
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól
    pieprz
    Oliwa czosnkowa
    Olej

Rurki z pieczarkami i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Cebule, pieczarki obierz,
    pokrój i podsmażaj ok. 10 min. Następnie dodaj mięso mielone i smaż,
    aż całość będzie miękka. Dodaj tuńczyka, koncentrat, sól i pieprz
    do smaku. Zagotuj. Jeśli farsz będzie zbyt wodnisty możesz go
    zagęścić mąka.
  • 2. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Makaron wypełnij farszem i
    ułóż w naczynku. Wierzch dania także posmaruj oliwą. ( można też
    posypać serem lub polać sosem beszamelowym). Wstaw do nagrzanego
    piekarnika na 10 minut. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy