rustykalna kasza z warzywami

1 (1 ocen)

  • 30 min

Bardzo zdrowy i pyszny przepis na danie bezmięsne. Dynia daje słodycz, a orzechy fajnie chrupią pod zębami:) Polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • - 3/4 kaszy pęczak ugotowanej
    - dynia (u mnie piżmowa)
    - 1 cukinia (średniej wielkości)
    - pomidory suszone
    - garś orzechów włoskich i pestek dyni
    - przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka
    - 2 łużki oleju rzepakowego prawdziwego
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rustykalna kasza z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obieram ze skóry i razem z cukinią kroję w gruba kostkę. Doprawiam przyprawami, skrapiam olejem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 15 minut. Po tym czasie dodaję ugotowaną kaszę pęczak, pomidory, posiekane orzechy włoskie i uprażone pestki dyni. Wszystko mieszam i wstawiam na kolejne 10 minut. Pieczemy do miękkości warzyw - zwłaszcza dyni.

Porady

Dodatkowo po upieczeniu posypałam potrawę z wierzchu startym serem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Dynia Kasza pęczak Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować