Ryby na obiad

4.5 (191 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

najprostszy przepis na smażoną rybe.

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • DO RYBY:
    - ryby: 7 sztuk
    - przyprawa do ryb: 1 łyżka
    - jajka całe: 3 sztuki
    - bułka tarta do obtoczenia: 1 szklanka
    - mąka pszenna: 5 łyżek
    - kucharek (pieprz i sól.): 1 łyżeczka
    DO RYBY:
    - młode ziemniaki + koperek: 2 kilogramy
    SAłATKA:
    - ogórek (zielony) dlugi: 5 sztuk
    - śmietana 18% (duża): 1 sztuka
    - cukier: 6 łyżek
    - ocet: 2 łyżeczki
    LUB OGóRKI KISZONE:
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryby na obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka mieszamy z przyprawami na talerzu, na 2 talerzu mieszamy make i bułke nastepnie ryby obtaczamy pierw w jajku pózniej w bułce tartej i smażymy na oleju do uzyskania złotego koloru.Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miekkości.
  • 2. Ogórki krajemy na plasterki posypujemy szczypta soli i mieszamy gdy puszcza sok odcedzamy i dodajemy pół kubka śmietanki 18 % z 6 łyżkami cukru mieszamy dodajemy ocet i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować