Ryby w słoikach

4.45 (199 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Dobry sposób na złowione rybki.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ryby
    sól
    mąka do panierki
    olej do smażenia
    Zalewa:
    1 szklanka octu 10%
    5 szklanek wody
    1 czubata łyżeczka cukru
    1/2 łyżeczki soli
    kilka ziaren pieprzu
    kilka ziaren ziela angielskiego
    2 liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.45 (199 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ryby w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krojenie oczyszczonych ryb w dzwonka. 1. Sprawione ryby umyć, pokroić w dzwonka.
  • Posolenie porcji ryb. 2. Posolić i odstawić na ok. 1 godz. w chłodne miejsce.
  • Panierowanie ryby w mące. 3. Następnie panierować w mące.
  • Smażenie panierowanej ryby. 4. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.
  • Ułożenie w słojach usmażonej ryby. 5. Gorącą rybę ułożyć w słoikach. Do każdego słoja włożyć listek laurowy, pieprz i ziele angielskie. Zagotować wodę z octem, solą i cukrem. Zalać rybę. Mocno zakręcić. Odstawić do góry dnem do wystygnięcia. Przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować