Ryba podana po warstwą kiszonej kapusty z marchewką i pieczarkami. Niesamowicie pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno
45 min
Składniki:
czerniak lub miruna, filet 2 sztuka
marchew 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
cukier do smaku
kapusta kiszona 20 dag
pieczarki 10 dag
por biała część 1/2 sztuki
przyprawa do ryb do smaku
jajko 1 sztuka
mąka 2 łyżki
bułka tarta 2 łyżki
masło 1 łyżka
kucharek do smaku
Ryba po mojemu z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę pokrojoną w mniejsze kawałki oprószona przyprawą do ryby maczamy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej z mąką. Smażymy na złoty kolor. Na maśle smażymy startą marchew i pokrojonego w talarki pora. Wlewamy wodę 1,5 szklanki dodajmy koncentrat i do smaku kucharek. Dusimy do miękkości marchewki i odparowania wody. Szatkowaną kapustę doprawić do smaku cukrem i wymieszać z marchewką. Na usmażoną rybę wyłożyć farsz z kapusty i marchwi. Pokrojone pieczarki usmażyć solą i pieprzem, wyłożyć pieczarki na farsz. Danie można podawać na ciepło i zimno.
Komentarze