Ryba po mojemu z kiszoną kapustą

4.5 (192 ocen)

  • 45 min

Ryba podana po warstwą kiszonej kapusty z marchewką i pieczarkami. Niesamowicie pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno

  • 45 min

Składniki:



  • czerniak lub miruna, filet 2 sztuka
    marchew 2 sztuki
    koncentrat pomidorowy 1 łyżka
    cukier do smaku
    kapusta kiszona 20 dag
    pieczarki 10 dag
    por biała część 1/2 sztuki
    przyprawa do ryb do smaku
    jajko 1 sztuka
    mąka 2 łyżki
    bułka tarta 2 łyżki
    masło 1 łyżka
    kucharek do smaku

Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne Ryba

Ryba po mojemu z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokrojoną w mniejsze kawałki oprószona przyprawą do ryby maczamy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej z mąką. Smażymy na złoty kolor. Na maśle smażymy startą marchew i pokrojonego w talarki pora. Wlewamy wodę 1,5 szklanki dodajmy koncentrat i do smaku kucharek. Dusimy do miękkości marchewki i odparowania wody. Szatkowaną kapustę doprawić do smaku cukrem i wymieszać z marchewką. Na usmażoną rybę wyłożyć farsz z kapusty i marchwi. Pokrojone pieczarki usmażyć solą i pieprzem, wyłożyć pieczarki na farsz. Danie można podawać na ciepło i zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować