Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety pokroić w kawałki, posolić i oprószyć pieprzem. Następnie obtoczyć w rozmąconym jajku, a następnie w mące i usmażyć na złoty kolor.
2.Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora pokroić w półplasterki. Poddusić na na głębokiej patelni, dodać pozostałe warzywa. Często mieszając, dusić pod przykryciem. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, cukier i ok. 1 łyżkę koncentratu pomidorowego. Doprawić solą i pieprzem. Dodać ¼ szkl. wody, wymieszać i dusić tak ok. 30 minut.
Pod koniec duszenia do warzyw dołożyć usmażoną rybę i delikatnie obłożyć ją warzywami. Poddusić z warzywami jeszcze kilka minut.
Komentarze