Ryba po grecku

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tradycyjna , ale pyszna

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg filetów z ryby
    1 jajko
    bułka tarta
    2 marchewki
    1 pietruszka
    pół małego selera
    1 duża cebula
    szklanka oleju
    dwie małe łyżeczki musztardy
    słoiczek koncentratu pomidorowego
    Przyprawy : pieprz ziołowy, vegeta, pieprz czarny, magi, ziele angielskie ( 4 kulki) , 1 liść laurowy

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę kroimy takie kawałki jakie lubimy, posypujemy vegetą i pieprzem ziołowym. Panierujemy w rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy do uzyskania złotego koloru.

    Warzywa oczyszczamy i trzemy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Do garnka z warzywami wlewamy szklankę oleju, i wody tyle,żeby przykryła warzywa. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.Gotujemy. Gdy warzywa będą miękkie przyprawiamy vegetą, czarnym pieprzem i magi. Dodajemy musztardę i koncentrat.

    Rybę układamy na przemian z warzywami. Pierwsza warstwa warzyw, na to ryba itd.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy