Ryba po grecku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna sałatka rybna

  • 30 min

Składniki:

  • 800 g morszczuka,
    sok z 1 cytryny,
    2 łyżki mąki,
    3 cebule,
    3 marchewki,
    500 dag koncentratu pomidorowego,
    do smaku sól,
    do smaku cukier,
    do smaku pieprz,
    do smaku olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy z marchewką. Dodajemy przyprawy oraz koncentrat pomidorowy i delikatnie mieszamy. Morszczuka kroimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w mące a następnie smażymy na złoty kolor. Rybkę nakładamy na półmisek i przykrywamy warzywami. Ryba po grecku smakuje najlepiej na kolejny dzień. Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować