Ryba po japońsku

4.5 (143 ocen)

Ryba w pysznych warzywkach, uwielbiam taką. Idealna na każde przyjęcie.

Składniki:

  • 2,5 kg filetów z pangi
    duży słoik konserwowej papryki
    1 l słoik ogórków konserwowych
    4 duże cebule
    ZALEWA:
    2 szklanki wody
    pół szklanki oleju
    mały przecier pomidorowy
    4 łyż keczupu
    12 łyżek octu
    2 łyżki cukru
    sól, pieprz
    mąka
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pangę podzielić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem, mąką i podsmażyć na oleju. Warzywa pokroić w równą, małą kosteczkę. Wszystko ułożyć w głębokim naczyniu.
    Składniki zalewy połączyć ze sobą i gotować przez 3 minuty. Chłodną zalać ryby. Zostawić najlepiej na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panga Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować