Ryba w pysznych warzywkach, uwielbiam taką. Idealna na każde przyjęcie.
Składniki:
2,5 kg filetów z pangi
duży słoik konserwowej papryki
1 l słoik ogórków konserwowych
4 duże cebule
ZALEWA:
2 szklanki wody
pół szklanki oleju
mały przecier pomidorowy
4 łyż keczupu
12 łyżek octu
2 łyżki cukru
sól, pieprz
mąka
Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pangę podzielić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem, mąką i podsmażyć na oleju. Warzywa pokroić w równą, małą kosteczkę. Wszystko ułożyć w głębokim naczyniu.
Składniki zalewy połączyć ze sobą i gotować przez 3 minuty. Chłodną zalać ryby. Zostawić najlepiej na noc.
Komentarze