Ryba po japońsku

0 (0 ocen)

Potrawa jest najsmaczniejsza wtedy, gdy postoi co najmniej przez noc.

Składniki:


  • Składniki
    * 1 kilogram filetów z morszczuka
    * 2 duże cebule
    * 1 słoik ogórków konserwowych
    * 1 słoik papryki konserwowej

    Zalewa
    * 2 szklanki wody
    * 1/2 szklanki oleju
    * 1 mały przecier
    * 4 łyżki ketchupu
    * 4 łyżki cukru
    * 4 łyżki octu
    * sól do smaku

    Składniki na panierkę
    * 1 szklanka mąki
    * 1 jajko
    * 1/2 szklanki wody
    * 1 łyżka przyprawy do ryb

Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba po japońsku 1. Wykonanie
    Panierka: mąkę, jajko, wodę i przyprawę do ryb połącz. Filety pokrój na kawałki, obtocz w panierce. Usmaż na oleju. Zalewa: zagotuj pół litra wody. Włóż składniki, gotuj 3 minuty. Pozostałe składniki:cebulę, paprykę i ogórki pokrój w drobną kostkę. Ryby i warzywa ułóż warstwami w głębokim naczyniu, wlej zalewę. Wstaw do lodówki, aby wszystkie smaki się przegryzły.

Porady

Jeżeli panierka jest zbyt gęsta można dodać nieco więcej wody. Ma mieć konsystencję ciasta naleśnikowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy