Ryba po żydowsku

4.91 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis jest bardzo prosty, a danie świetnie nadaje się na spotkania rodzinne. Rybę lubi całamoja rodzina.

Składniki:

  • 1 kg filetów z pangi lub morszczuka
    mąka
    jajko
    bułka tarta
    sól
    przyprawa do ryb
    3 cebule
    200 g keczupu
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    olej

    Zalewa:
    2 szkl. wody
    1/2 szkl. octu
    5-6 łyżek cukru
    pieprz
    ziele angielskie
    liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.91 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w kawałki, przyprawiamy. Obtaczamy w mące, jajku i w bułce. Smażymy na oleju.
  • 2. Cebule kroimy w plastry, szklimy na oleju. Do zalewy dodajemy cebulę, keczup i koncentrat. Na przemian przekładamy warstwami gorące
    filety rybne i sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować