Ryba pod mozarellą z migdałami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna, zdrowa propozycja dla zapracowanych.

  • 30 min

Składniki:

  • ok 300 g ryby, np. pstrąg łososiowy
    sól
    pieprz
    tymianek
    skórka otarta z cytryny
    1/2 cukinii
    kulka mozarelli
    pomidor
    natka pietruszki
    garść płatków migdałowych
    odrobina masła
    dodatkowo:
    mix sałat
    bagietka
    masło
    ząbek czosnku

Ryba pod mozarellą z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga łososiowego obrać ze skóry, cukinię pokroić w cienkie plastry.
    Naczynie żaroodporne posmarować masłem, wyłożyć cukinię.
    Rybę z obu stron posypać solą i pieprzem oraz wetrzeć skórkę cytrynową.
    Wyłożyć na cukinię.
    Mozarellę pokroić w plasterki, pomidora sparzyć, obrać i pokroić w kostkę, natkę pietruszki posiekać.
    Na pstrąga ułożyć ser, pomidory, całość posypać migdałami.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok 20 minut.

Porady

Można podać na miksie sałat w towarzystwie zapieczonej bagietki z masełkiem czosnkowym i pomidorami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy