Ryba w chlebie

0 (0 ocen)

  • Średni

Przepis przesłała Klaudia Szylar

  • Średni

Składniki:

  • - płaty rybne (duże): 2 sztuki
    - kromki chleba tostowego: 7 sztuk
    - Żółty ser: 15 dekagramów
    - olej: 4 łyżki
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - czosnek: 2 ząbki
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki
    - przyprawa do ryb (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ryba

Ryba w chlebie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę wykładamy folią aluminiową i smarujemy olejem (teflonową tylko smarujemy olejem). Wykładamy porcje ryby, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy solą, pieprzem i przyprawą. Odstawiamy na 15-20 minut.
  • 2. Chleb kroimy w kostkę, dodajemy starty ser i posiekaną natkę. Mieszamy, dodając olej i posiekany czosnek. Rybę przykrywamy masą chlebową i pieczemy 25 minut w temp. 190 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować