Ryba w cieście z cukinią

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ryba w chrupiącym, drożdżowym cieście z cukinią to danie lekki i pożywne. W sam raz na późny obiad w letni dzień.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryba: 20 dekagramów
    - cukinia: 0.5 sztuki
    - cebula: 0.5 sztuki
    - duże plastry żółtego sera: 2 sztuki
    - pęczek koperku: 1 sztuka
    - drożdże piekarskie: 20 gramów
    - olej: 8 łyżek
    - mąka: 0.75 szklanki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - woda: 4 łyżki
    - mleko: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w cieście z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba 1. Rybę pokroić na drobne kawałki, skropić cytryną i odstawić na 15 minut.
  • ryba w cieście z cukinią 2. Do pokrojonej ryby dodać startą na tarce o grubych oczkach cukinię, posiekaną w piórka i podsmażoną na oleju cebulę, pokrojonej na drobne kawałki plastry sera, połowę posiekanego pęczka koperku i całość doprawić pieprzem i solą, wymieszać.
  • ryba w cieście z cukinią 3. Następnie przełożyć do foremki przygotowany farsz. Zlepić boki ciasta tak, żeby cały farsz znalazł się w środku ciasta i wierzch potrawy posmarować rozmąconym żółtkiem. Wstawić do piekarnika i piec aż ciasto nabierze złotego koloru.
  • ryba w cieście z cukinią 4. Gotowe ciasto z rybim farszem kroić na grube plastry i serwować z dobrym winem :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować