Ryba w zalewie pomidorowej z ogórkami i kukurydzą

4.5 (153 ocen)

  • Łatwy

Po rybę w zalewie pomidorowej, warto sięgnąć przy Wigilijnym stole..bo jest przepyszna...

  • Łatwy

Składniki:

  • - płaty rybne: 1.3 kilograma
    - ocet: 10 łyżek
    - przecier pomidorowy: 4 łyżki
    - woda: 2.5 szklanki
    - cukier: 6 łyżek
    - sól: 1 łyżka
    - puszka kukurydzy: 1 puszka
    - ogórki konserwowe: 1 litr
    - cebula: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ryba w zalewie pomidorowej z ogórkami i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić na kawałki doprawić, obtoczyć w jajku i mące, usmażyć. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę.
    Na 7 łyżkach oleju usmażyć cebulę, dodać ogórki, kukurydzę, 2 i 1/2 szkl. wody, przecier, sól, cukier, ocet . Do szkl. wsypać 1 łyżkę mąki rozrobić w niewielkiej ilości wody, wlać do reszty i pogotować ok. 10 min.

    Rybę układać w naczyniu na przemian z zalewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować