Ryba w ziołowej panierce

4.5 (147 ocen)

  • 30 min

Smaczna, pachnąca latem. Podaję z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty

  • 30 min

Składniki:

  • 600 g mrożonej Miruny
    5 łyżek bułki tartej
    2 łyżki natki pietruszki
    1 łyżka siekanego tymianku
    1 jako
    1 łyżka mąki
    pieprz, sól
    3 łyżki oleju
    2 łyżki klarowanego masła
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w ziołowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziołowa bułka tarta 1. Bułkę wymieszać z zieleniną, rozetrzeć w palcach lub trochę utłuc w moździerzu.
  • Ryba 2. Rybę rozmrozić, umyć i osuszyć kuchennymi ręcznikami. Jajko roztrzepać widelcem.
  • Z solą i pieprzem 3. Rybę posypać solą i pieprzem.
  • Z mąką 4. Obsypać mąką.
  • W jajku 5. Następnie zanurzyć w jajku.
  • W bułce 6. Na koniec obtoczyć w ziołowej bułce.
  • Smażenie 7. Smażyć na małym ogniu na złoty kolor na oleju z masłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować