Ryba z warzywami

4.43 (168 ocen)

  • 15 min

Danie zdrowe, proste i szybkie w przygotowaniu. Ryba otulona warzywami nabiera dobrego smaku i aromatu.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 płaty z mintaja
    opakowanie mrożonej włoszczyzny
    przyprawa uniwersalna
    sok z cytryny
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.43 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożoną rybę pokroić na kawałki i skropić sokiem z cytryny, odstawić. Naczynie do pieczenia wysmarować olejem, wyłożyć warstwę mrożonej włoszczyzny, na warzywa ułożyć przyprawioną rybę i przykryć włoszczyzną. Posypać pieprzem i przyprawą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 ºC i piec 30 minut.
    Rybę podaję z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować