Ryba z warzywami w sosie śmietanowym

4.51 (170 ocen)

Filety ryby z zieloną fasolką, szpinakiem i porem w kremowym sosie śmietanowym.

Składniki:

  • 600 g filetów morskiej ryby
    2 łyżki soku z cytryny
    450 g zielonej fasolki szparagowej
    1 por
    2 cebule
    250 g młodego szpinaku
    100 ml mleka
    200 ml śmietany 12%
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
    1 łyżka koperku
    olej do smażenia
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba z warzywami w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •  Ryba z warzywami w sosie śmietanowym 1. Rybę solimy i na niewielkiej ilości oleju smażymy z obu stron. Po zdjęciu z patelni skrapiamy sokiem z cytryny. Fasolkę gotujemy, odcedzamy. Na patelni smażymy cebulę pokrojoną w paski, dodajemy pokrojonego w krążki pora. Całość trzymamy na patelni około 5 minut.
  • Ryba z warzywami w sosie śmietanowym 2. Następnie wlewamy mleko i śmietanę, dodajemy masło, fasolkę, szpinak, pieprz cytrynowy. Mieszamy, na wierzch warzyw układamy rybę, posypujemy koperkiem. Zakrywamy pokrywką i doprowadzamy do zagotowania. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować