RYBA ZAPIEKANA Z PIECZARKAMI

4.48 (176 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smaczne danie rybne

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg filetów rybnych np. z dorsza
    Sok z cytryny
    Sól
    Pieprz cytrynowy lub kolorowy
    2 cebule
    0,5 kg pieczarek
    150 gram smietany 36%
    Posiekany koperek
Wystaw ocenę:

4.48 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba zapiekana z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę poporcjować,skropić sokiem z cytryny, przyprawić soą i pieprzem.
    Przykryć i odstawić na 30 minut.
    Posiekać cebule w kostkę, zeszklić na oleju z masłem, dodać pokorjone pieczarki w plasterki,podsmażyć, dodać smietanę, wymieszać i doprawić pieprzem i solą lub Jarzynką.
    Dusić wolno ok. 15 minut bez pokrywy do odparowania płynu.
    Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, nie natłuszczać formy.
    Polać sosem pieczarkowym, posypać koperkiem i skropić cytryną.
    Zapiec w 180 st ok. 10 minut ,ale należy sprawdzać, aby ryba nam się nie rozleciała, bo zostanie sam sos rybno pieczarkowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować