Ryba zapiekana ze szpinakiem

4.47 (192 ocen)

Zdrowy i pyszny obiadek

Składniki:

  • - 6 filetów ulubionej ryby
    - 450 g szpinaku mrożonego
    - 50g żółtego sera
    - 2 pomidory
    - 2 ząbki czosnku
    - 2 łyżki masła
    - sok z cytryny
    - szcypta galki muszkatałowej
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba zapiekana ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-12aagf4 1. Rybę odmrozić, odsączyć. Szpinak podsmażyć na maśle, doprawić solą, pieprzem, gałką oraz zmiażdżonym czosnkiem. Szpinak wyłożyc w naczyniu żaroodpornym na nim ułożyc rybę skropioną sokiem z cytryny i doprawiona, na rybę poukładać plasterki pomidora i całość posypać startym serem. Zapiekac w 180 st 20 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować